Välkommen!

Välkommen till

kennel MerryMac!

Vi har haft Irländsk terrier sedan 1973, vi hade vår första kull 1977. Sedan dess har det fötts många valpar här hos oss och av dessa har över 150 erhållit titeln Champion i Sverige, ytterligare 30 i andra länder.


Vår ambition är att föda upp Irländska terriers som är så nära rasstandardens ideal som möjligt, både mentalt och exteriört. Det vill säga glada, orädda, friska och framåt hundar, som ska kunna användas till allt. Många hundar som vi fött upp tävlar inte bara på utställning, utan är också framgångsrika i Agility, Lydnad, Spår och Räddning.


Sedan 2007 har vi också Jack Russell terrier, det är en glad och käck terrier, mindre till storlek men med ”lika mycket innehåll” som en Irländare, alltså väldigt mycket hund i en bekväm storlek, 5-6 kg. Vi har hämtat våra avelshundar från Australien, som är det land där rasen först erkändes och standarden fastställdes 1990.

 


Vi vill att en hund från oss ska bli till stor glädje för de som köper den och att hundarna från oss också ska få ett så bra hundliv som möjligt.


Gertrud är auktoriserad FCI domare och dömer hela Terriergruppen samt Schnauzer, Pinscher och Tax, samt en del raser i grupp 9 Chihuahua, Griffon Belge, Brabancon och Bruxellois, Cavalier King Ch, King Charles, Chinese

Crested, Papillon, Phalene och Russkiy Toy.


Vi är tilldelade Svenska Terrierklubbens Uppfödarmedalj och Hamiltonplaketten.


 

Gertrud och Thomas Hagström

KENNEL MERRYMAC