Valpar


Vi har fått Irländarvalpar i feb. 24


Vi planerar Jack Russell valpar till april 24.


Ring eller maila och berätta om er själva och vad ni kan erbjuda en hund.


En valp från kennel MerryMac

Vi tycker att det är en viktig och stor sak att skaffa hund/valp, och därför vill vi att de som köper hund av oss ska vara övertygade om att det känns rätt för dem.


En terrier är inte en hund som passar alla - de kräver tid och en bestämd men vänlig fostran. Vi vill därför träffa våra valpintressenter innan vi bestämmer något. Det brukar uppskattas att träffa våra hundar och vi får en chans att lära känna varandra lite.


Vi brukar ha två kullar Irländsk terrier per år, och då och då har vi även kull på Jack Russel. Vanligtvis har vi valpar på våren så det är inte alltid ni kan få en valp med en gång, men det brukar vara värt att vänta på en valp.


Valpar som kommer från oss växer upp inne med familjen. De föds och tillbringar sina första tre veckor i vårt sovrum, sedan flyttar de ut i hallen eller arbetsrummet för att få ta del av hur stor världen är. Genom detta lär de sig att bli trygga och harmoniska, vana vid ljud, dammsugare, diskmaskin, radio och TV, det vill säga ljud som förekommer i en vanlig familj. Det är alltså små självsäkra valpar som flyttar vid tidigast 8 veckors ålder. "Hej världen nu kommer jag!"


Valparna är registrerade i Svenska Kennelklubben, veterinärbesiktigade, vaccinerade, har en försäkring på Moderna Djurförsäkringar som vi för över utan karens på er som ny ägare. De har en fullständig matlista samt valpfoder från Royal Canin med sig. De är givetvis avmaskade, vana att stå på bord och bli hanterade såsom kamning, kloklippning m.m. De är också ID märkta med microchip.


Vi betalar medlemskapet i rasklubben första året. Dessutom medföljer ett häfte med "Goda Råd". Vi har givetvis full telefonsupport under hela hundens liv, men det brukar vara som mest under första året. Vi vill att ni hör av er! Vi hoppas att ni tycker detta är en trygghet.


Vi ställer inga krav på att ni ska ställa ut er hund, men vi önskar att ni i möjligaste mån gör en mentalbeskrivning/BPH av den, detta ordnas av rasklubben på olika platser i landet varje år.


Att våra hundar är vackra och exteriört sett håller en mycket hög standard, får vi bekräftat på utställningar, men vi tycker att den mentala biten är allra viktigast. Därför är det stor hjälp i vårt avelsarbete att ni som valpköpare gör en Mentalbeskrivning/BPH av er hund, enkelt och roligt för alla, tar ca   45 minuter. Kostnaden har vi bakat in i valppriset.